“Najmanji među nama”

srce-ruke

Dragi prijatelji apostolata za život,

s velikom radošću obavještavamo vas, da je Udruga Betlehem-Zagreb pokrenula još jednu plemenitu inicijativu, nadahnuta riječima Bl. Majke Terezije:

Svatko treba ljubav, svatko treba znati da je željen i Bogu vrijedan.

Ako ste izgubili svoje začeto dijete, prije negoli je ugledalo ovaj svijet, želimo Vam pružiti utjehu; mogućnost da svoje nerođeno dijete dostojanstveno pokopate, na mjestu gdje možete tugovati, moliti, ojačati svoju nadu i vjeru u ponovni susret. Iz raznih razloga, s ovom se dječicom niste imali priliku upoznati, zagrliti ih, oprostiti se… Ipak, ona zaslužuju svoj grob, kao naši predragi, najmanji bližnji.

Nazovite nas ili pišite:

svakim danom od 16-20 sati

u hitnoj potrebi 08-20 sati

Telefon: 099 202 7800

E-mail: najmanji@betlehem-zagreb.eu

Tko smo?

Želimo biti oni, kojima se možete obratiti u teškom trenutku gubitka djeteta koje je čekalo na rođenje.

Naš je cilj kupnja grobnice u Zagrebu, te povezivanje svih čimbenika, od roditelja, preko bolnica, do pogrebnih poduzeća, vjerskih službenika, odvjetnika, kako bismo omogućili ožalošćenima da pokopaju svoju djecu na prikladan način.

Njihova bi zajednička grobnica bila mjesto molitve i sjećanja, opraštanja i izmirenja ali i mjesto buđenja svijesti o čovjeku, koji je osoba od začeća do smrti i kao takav je svaki čovjek, pa i onaj još u utrobi, dostojan humanog pokopa.

Pomozite nam da ostvarimo ovo djelo milosrđa, kako prema onima koji su dijete izgubili za ovaj svijet, tako i prema samoj nerođenoj dječici. Pokrenuli smo ovu inicijativu zbog nebrojenih upita o sudbini tjelešca djece nakon pobačaja… Mnogi roditelji osjećaju snažnu potrebu, da imaju mjesto pijeteta i žalovanja, jer trpe zbog izgubljenog roditeljstva. Mnogi su nas pitali, gdje završavaju tijela nerođene djece? Obilazeći gradove i mjesta Zapada, vidjeli smo „grobove za nerođene“, a na njima svijeće, igračke, križiće. I nerođeno je dijete samo dijete! Toliko bi u boli pomoglo mjesto, gdje možemo ostaviti svoju suzu i pomoliti se za budućnost!

Ideju je godinama osmišljavao p. Marko Glogović, pavlin i utemeljitelj „Betlehema“. Na više mjesta u Hrvatskoj postoje „spomen-obilježja nerođenima“ u obliku slika ili skulptura: grobnica u Zagrebu bit će mjesto pokopa nerođene djece.

Roditelji svih vjeroispovijesti, obratite nam se s povjerenjem. Naša se grupa sastoji od osoba, koje također poznaju bol rastanka i tjeskobu pitanja…

NAŠA SRCA DUGUJU OVAJ ČIN LJUDSKOSTI I VJERE NAŠIM NAJMANJIM SRCIMA, NAŠIM ANĐELIMA, NAŠOJ NEROĐENOJ DJECI!

Hvala svima koji će nas poduprijeti i omogućiti nam ovo mjesto susreta, na što nas obvezuje naša savjest.

Donacije za ostvarenje našeg cilja možete uplatiti na:

Centar za nerođeni život „Betlehem-Zagreb“

Vladimira Ruždjaka 8, 10360 Sesvete

Žiro račun: HR60 2360 0001 5011 3578 8