Kip Gospe u blagoslovljenome stanju prvi put u Hrvatskoj – u Sesvetama

gospa danju
Kip Gospe u blagoslovljenome stanju prvi put u Hrvatskoj – u Sesvetama

16. rujna 2012. će u Sesvetama ostati zapamćen po veličanstvenom događaju. Gospođa Ankica Travner,darovala je kip župi Svih Svetih,Udruzi Betlehem i svima onima koji žele da se svako začet dijete rodi. Prvi put u povijesti Katoličke crkve u Hrvatskoj dogodilo se da je u jednoj župi postavljen kip trudne Bogorodice, odnosno Bogorodice u blaženome stanju. Ponosna župa je župa Svih Svetih u Sesvetama u kojoj od 2010. godine djeluje i udruga Betlehem-Zagreb. Ovaj će kip biti blagoslov za mnoge majke, buduće majke, djevojke i žene koje se boje roditi,te za one parove koji nisu mogli imati djece. Pred kipom se mogu doći pomoliti svi oni koji žele pomoći takvim osobama, svi koji žele život. Svi smo pozvani moliti se za život, a ne osuđivati.

Udruga i dalje zdušno pomaže svim djevojkama i ženama koje su potrebne moralne i financijske potpore. Kao što je naglasio pater Marko Glogović, još se nikad nije dogodilo da je u udruzi ponestalo hrane ili nečega potrebnoga djevojkama i ženama. Bog nas ljubi, on želi život i on proviđa preko ljudi. Svi koji rode, bit će blagoslovljeni. Djeca koja su začeta u najnezgodnijim trenucima života najčešće budu najveći blagoslov. I sama se Bogorodica zatekla u trudnoći u neplaniranom trenutku, bojala se ljudske osude, no bila je blagoslovljena njezina utroba i po njoj cijeli svijet, mi.

Ako želite pomoći udruzi Betlehem-Zagreb u njezinome karitativnome djelovanju, možete uplatiti sredstva u Zagrebačkoj banci na ovaj račun: 2360000-1102128117

gospa danjugospin kip nocu